Готварство

Салата „Ропотамо“ с печена скумрия

22 Ное 2018 | 06:09 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 4-5
Салата „Ропотамо“ с печена скумрия

Продукти:

  • 400 г сварен боб за салата или готова консерва
  • 2 средно големи скумрии, почистени
  • 200 г грах от консерва
  • 2 моркова
  • 4 червени печени чушки
  • 5-6 кисели краставички
  • 1 глава червен лук
  • сол, черен пипер на вкус
  • 3-4 с.л. доматено пюре
  • За маринатата:
  • 200 мл оцет
  • 100 г захар
  • 1 с.л. сол
  • черен пипер на зърна

Приготвяне:

Пригответе маринатата, като сложите всички съставки за нея в тенджера. След като заври сложете нарязаните на колелца моркови и варете около 25 минути. Рибата изпечете на грил тиган, скара или във фурната върху хартия за печене с малко зехтин. В купа сложете отцедения боб, нарязаните краставички, чушки и лук, отцедения грах, доматеното пюре и вече маринованите моркови. Прибавете накъсаната на парченца риба, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.

Снимка: Pexels

Опитайте още: