Готварство

Пюре от картофи и карфиол по рецепта на Опра Уинфри

09 Дек 2018 | 06:36 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 40 мин Порции: 2-3
Пюре от картофи и карфиол по рецепта на Опра Уинфри

Продукти:

  • 1 глава карфиол
  • морска сол
  • 2 обелени картофа
  • 1 с.л. масло
  • 1 ч.л. смлян черен пипер
  • 1 с.л. ситно нарязан розмарин
  • 1 с.л. ситно нарязан пресен див лук

Приготвяне:

Отстранете кочана и вътрешните листа на карфиола и го разделете на 8-10 части. В тенджера с вода добавете сол, сложете картофите. Когато са готови може да ги извадите в решетъчна лъжица и в същата вряща вода да добавите карфиола за 7-10 минути. Когато и карфиолът е готов може да го прецедите и да го върнете в тенджерата заедно с картофите. Прибавете маслото, черния пипер и розмарина. С преса намачкайте на едро зеленчуците. Овкусете със сол и поръсете с нарязания див лук.

Снимки: Istock; Reuters

Рецептата е част от книгата „Храна, здраве и щастие“ от Опра Уинфри

Опитайте още: