Готварство

Яхния с месо, наденички и кисело зеле

23 Ное 2019 | 06:16 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 90 мин Порции: 3-4
Яхния с месо, наденички и кисело зеле

Продукти:

  • 500 г свинско или телешко месо
  • 3-4 наденички
  • 400 г смлени консервирани домати
  • 1 малка кисела зелка
  • 3 с.л. олио
  • 1 голяма глава лук
  • 10 скилидки чесън
  • няколко сушени манатарки
  • черен пипер на вкус
  • лют червен пипер по желание
  • 1 чаша зелев сок
  • около 400 мл вода

Приготвяне:

Сложете гъбите в купичка и ги залейте с вряла вода, докато омекнат добре. В тенджера загрейте добре олиото и сложете в него заедно нарязаните чесън и лук. След като поомекнат може да добавите нарязаното на хапки месо, наденичките и черния и червен пипер. Когато станат златисти прибавете нарязаното кисело зеле, доматите, зелевия сок, водата, гъбите. Когато яхнията заври, намалете котлона и гответе на бавен огън докато месото стане напълно готово.

Снимка: iStock

Вижте и: