Готварство

Тиквеник с печена тиква

04 Окт 2019 | 06:25 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 120 мин Порции: 6-7
Тиквеник с печена тиква

Продукти:

  • 1 пакет кори за баница
  • 1 средно голяма тиква
  • 1 и 1/2 ч.ч. захар
  • 2 ч.л. канела
  • 300 г счукани орехи
  • олио

Приготвяне:

Тиквата се почиства и изпича добре, след което се пасира или намачква с вилица. Към нея се прибавят орехите, захарта и канелата. Вземете 1 кора намажете я леко с олио, сложете в единия ѝ край по дължината от плънката и завийте внимателно на руло. Може да направите рулото и с две кори, вместо с по една. 

Така завитият тиквеник се подрежда в тавичка, която е много добре намазнена с олио. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути. След като тиквеникът изстине може да го поръсите с пудра захар. 

Снимка: Istock

16 есенни рецепти с тиква