Готварство

Домашен течен шоколад

08 Яну 2019 | 06:17 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 10 мин Порции: 3-4
Домашен течен шоколад

Продукти:

  • 1 малка консерва нахут
  • 80 г черен шоколад
  • 100 г печени бадеми или лешници (без сол)
  • 2 с.л. натурално какао
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • мед на сладост
  • щипка сол
  • кокосово мляко (може и краве) – колкото да се получи гладък шоколад около 1 ч.ч.

Приготвяне:

Прецедете нахута в гевгир и го изплакнете добре. Сложете го в блендер и прибавете към него останалите съставки. Смелете до получаването на гладка текстура. Сервирайте домашния шоколад с препечени или пържени филийки, палачинки.

Снимка: iStock

Вижте още: