Готварство

Крехки свински котлети с гъби

15 Яну 2019 | 06:27 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 4
Крехки свински котлети с гъби

Продукти:

  • 4 свински котлета
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 щипка чеснова сол
  • 1 глава лук, нарязан
  • ½ кг пресни гъби, нарязани на филийки
  • ½ чаша гъбен бульон
  • ½ чаша готварска сметана

Приготвяне:

Овкусете месото с пипера, солта и чесновата сол от всички страни. Загрейте малко мазнина в дълбок тиган на средна температура. Запържете най-напред котлетите от всяка страна по 3-4 минути. След това добавете лука и гъбите и гответе, докато леко се задушат. Залейте с разтворения бульон и сметаната. Похлупете с капак, намалете температурата и оставете да къкри 20-30 минути, докато месото стане крехко и сочно, а сосът се редуцира.

Снимка: iStock

Опитайте още: