Меню

Лешников крем с какао

29 януари 2019 | 06:21 | Михаела Лазарова
4 от 4 гласа
Добави в любими
2 чаши сурови лешници
1/3 чаша захар или мед на сладост
1/4 чаша натурално какао на прах
1 ч.л. ванилова есенция
1 с.л. или повече кокосово масло
няколко зрънца морска сол
20 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

В тава върху хартия за печене сложете лешниците и ги запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10 минути. Когато изстинат, поразтъркайте ги леко, за да падне по-голяма част от фината им обвивка. Сложете ги в кухненски робот и ги смелете до получаването на фино брашно. Прибавете към тях останалите съставки. Трябва да се получи гладка смес. Ако кремът е прекалено гъст, добавете още масло.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай