Меню

Лесен пай с ягоди и канела

28 януари 2019 | 08:20 | Илияна Николова
1 от 1 гласа
Добави в любими
1 опаковка готови кори за пай 
1 и ¼ чаши захар 
1/3 чаша брашно 
½ чаена лъжица канела 
4 чаши пресни ягоди 
2 супени лъжици масло
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. Поставете едната кора за пай в намазнена тава за печене.

В купа смесете захарта, брашното и канелата. Внимателно оваляйте ягодите в тази суха смес. Разпределете ги равномерно в тавата върху тестото. Поръсете с разтопено масло. Покрийте с другата кора тесто. Оформете я по желание на лентички, на изрязани сърчица или покрийте изцяло.

Печете за 45 минути или до кафява коричка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай