Готварство

Зеле на тиган с наденица и бекон

26 Яну 2019 | 06:58 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 30 мин Порции: 2-3
Зеле на тиган с наденица и бекон

Продукти:

  • 1 малка прясна зелка
  • 3-4 наденици
  • 200 г бекон
  • 1 глава лук
  • 4-5 чушки
  • 1 люта чушка по избор
  • 5 скилидки стрит чесън
  • сол, черен пипер на вкус
  • олио

Приготвяне:

В дълбок тиган загрейте мазнината и прибавете към нея нарязаната наденица и бекона. Когато станат златисти, извадете ги в чиния и в същата мазнина сложете нарязаните чушки и лука. Поомекнат ли може да прибавите и зелето. След като зелето се задуши, прибавете към него месото, чесъна и гответе още няколко минути. Овкусете със сол и черен пипер.

Снимка: iStock

Вижте още: