Готварство

Печена риба с моркови и праз лук

09 Фев 2019 | 06:20 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 40 мин Порции: 2-3
Печена риба с моркови и праз лук

Продукти:

  • 2-3 изчистени скумрии или друга риба по ваш избор
  • 1 голям морков
  • 1 стрък праз лук
  • зехтин
  • морска сол, черен пипер на вкус
  • 1 лимон нарязан на тънки резени
  • 1/4 чаша бяло вино

Приготвяне:

Нарежете праза и моркова на много тънки филийки. Овкусете рибата отвътре и отвън със зехтин, сол и черен пипер и я напълнете със зеленчуците. В тава сложете един лист хартия за печене и поръсете с малко зехтин. Подредете половината от лимоновите резенчета и сложете върху тях рибата. Покрийте я с останалите, а около нея прибавете и виното. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-25 минути. След като рибата се изпече, оставете я да си „почине“ още 10 минути и след това я сервирайте.

Рецептата е част от книгата „Яжте повече и тренирайте по-малко за добро здраве и стройна фигура!

Снимка: iStock

Опитайте още: