Готварство

Супа с картофи, бекон и кашкавал

11 Фев 2019 | 06:45 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 6
Супа с картофи, бекон и кашкавал

Продукти:

  • 6 резена бекон
  • 1 и ½ чаени лъжици зехтин
  • ½ чаша ситно нарязан лук
  • ½ чаша нарязани моркови
  • 1 стрък целина, нарязан
  • 4 чаши пилешки бульон, разтворен
  • 4 чаши нарязани на кубчета картофи
  • 1/8 чаена лъжичка стрита суха люта чушка
  • ½ чаша настърган кашкавал по избор
  • 1-2 щипки сол

Приготвяне:

Запържете бекона, докато стане хрупкав. Отцедете го върху кухненска хартия. Междувременно пригответе зеленчуците. Загрейте зехтина в тенджера. Запържете зеленчуците за няколко минути. Добавете бульона. Оставете го да заври и прибавете картофите. Намалете температурата. Варете, докато картофите омекнат. След това добавете и настъргания кашкавал заедно с бекона. Овкусете със сол и подправки по избор.

Снимка: iStock

Опитайте още: