Готварство

Канелено-карамелени бадеми

26 Фев 2019 | 06:16 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 90 мин Порции: 10
Канелено-карамелени бадеми

Продукти:

  • 1 белтък
  • 1 чаена лъжица студена вода
  • 4 чаши бадеми
  • ½ чаша захар
  • ¼ чаена лъжица сол
  • ½ чаена лъжица канела

Приготвяне:

Разбийте белтъка. Добавете водата. Разбийте отново, докато стане пухкава смес. В нея поставете бадемите. Разбъркайте, докато се покрият добре със сместа. Отделно смесете захарта, солта и канелата. Оваляйте бадемите в тях, за да полепне. Разпръснете ги върху хартия в тава за печене. Печете за около час до златисто на ниска температура около 120-150 градуса.

Снимка: iStock

Опитайте още: