Готварство

Ябълков пай по немска рецепта

27 Фев 2019 | 06:53 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 10
Ябълков пай по немска рецепта

Продукти:

  • 2 яйца
  • 1 чаша зехтин/ олио
  • 2 чаши захар
  • 2 чаени лъжици канела
  • ½ чаена лъжица сол
  • 2 чаши брашно
  • 1 чаена лъжичка сода
  • 1 ванилия
  • 4 чаши ябълки, обелени и нарязани

Приготвяне:

В голяма купа смесете мазнината с яйцата и разбийте с миксер. Добавете захарта, ванилията и отново разбийте. Отделно смесете или пресейте заедно сухите съставки. Много бавно добавете сухата смес към сместа с яйцата. Разбъркайте с дървена лъжица, защото сместа ще стане много гъста за миксер.

Подредете ябълките в леко намазнена тава за печене. Залейте ги с тестената смес. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 45 минути или до златисто. Сервирайте с топка сладолед.

Снимка: iStock

Опитайте още: