Готварство

Салата с яйца, гъби и майонеза

09 Апр 2019 | 06:05 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 2
Салата с яйца, гъби и майонеза

Продукти:

  • 4 твърдо сварени яйца
  • 200 г пресни печурки
  • 1 малка глава стар лук
  • 2 скилидки стрит чесън
  • копър за поръсване
  • сол, черен пипер на вкус
  • За дресинга:
  • 1/2 чаша майонеза
  • 1 с. л. дижонска горчица
  • 2 ч. л. лимонов сок

Приготвяне:

Загрейте голям тиган и сложете в него 3 с. л. олио или зехтин. Задушете нарязания на ситно лук и стрития чесън, а след това прибавете и гъбите, които също трябва да са наситнени. Когато станат златисти (внимавайте да не прегорите лука) може да махнете тигана от котлона.

Прехвърлете сместа в купа и оставете за няколко минути да се охлади. Прибавете нарязаните яйца, дресинга и разбъркайте добре салатата, която може да е на стайна температура или леко охладена. Може да я гарнирате с кошнички от тесто, върху хрупкав хляб.

Снимка: iStock

Вижте още: