Готварство

Яхния с агнешко за Великден

08 Апр 2019 | 06:23 |
Рейтинг:
4 от 1 гласа
Време на приготвяне: 180 мин Порции: 2-3
Яхния с агнешко за Великден

Продукти:

  • 300 г бекон
  • 1 кг агнешко месо за готвене
  • 1 кг пресни гъби
  • 1 и 1/2 кг картофи
  • 4 моркова
  • 1 с. л. доматено пюре
  • 1 л месен бульон
  • 500 мл вода
  • 1/4 чаша брашно
  • сол, черен пипер на вкус
  • 1 голяма глава лук
  • 5 скилидки стрит чесън
  • 1 и 1/2 чаши червено вино

Приготвяне:

Овкусете месото със сол, черен пипер и го поръсете с брашното. В добре загрята дълбока тенджера с мазнина, задушете до златисто нарязания бекон, след което го отделете в чиния. В същата мазнина запечатайте месото за около 3-4 минути за всяка страна. След това го отделете при бекона и задушете лука и чесъна.

Прибавете виното и след няколко секунди и нарязаните гъби. Засечете 10 минути и върнете месото при останалите съставки. Прибавете бульона, водата, доматена паста, сол, черен пипер, джоджена, картофите и морковите нарязани като за яхния. След като заври, намалете котлона и гответе на бавен огън около 1 час и 45 минути.

Снимка: iStock

Вижте още: