Готварство

Домашни бонбони от козунак

24 Апр 2019 | 09:10 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 120 мин Порции: 10-15
Домашни бонбони от козунак

Продукти:

  • 500 г козунак, може и със стафиди
  • 250 г крема сирене
  • 3 с.л. коняк или ликьор по ваш избор
  • 30 г счукани орехи
  • разтопен шоколад за глазура

Приготвяне:

В купа направете на трохи козунака. Прибавете към него крема сиренето, ликьора и ядките. Разбъркайте добре. Ако сместа не е достатъчно лепкава за оформяне на бонбони, прибавете още малко крема сирене. От получената смес се оформят топчета, които се поставят в подходяща чиния и се покриват със свежо фолио. Трябва да стегнат в хладилник за 30-40 минути. След това набодете всяко на парти клечка или поставете на вилица. Потопете топчетата в разтопен шоколад и отново ги подредете в чиния. Хубаво е след като сте завършили глазурата отново да ги сложите в хладилник за няколко минути. По желание може да поръсите глазираните бонбони с ядки, кокосови стърготини или да ги оваляте в тях, без да слагате глазура.

Снимка: iStock

Вижте още: