Готварство

Арозо рохо

05 Май 2019 | 06:33 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 2
Арозо рохо

Продукти:

  • 2 домата сорт „Рома“
  • 2 супени лъжици зехтин/ олио
  • 1 чаша ситно нарязан лук
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 1 чаша сварен бял ориз, отцеден
  • 1 и ¾ чаша пилешки бульон
  • ¼ чаша доматен сос
  • 1 люта чушка, ситно нарязана
  • 2 стръка кориандър
  • сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Обелете и нарежете доматите. Загрейте олиото в тиган и запържете лука, докато стане прозрачен. Добавете чесъна и разбърквайте общо 5 минути.

Прибавете сварения ориз в тигана, като разбърквате постоянно в продължение на 3 минути. Добавете доматите, бульона, доматения сос. Разбъркайте и оставете сместа да заври. През това време смесете лютата чушка със солта, пипера и кориандъра. Добавете ги към ориза, намалете котлона, сложете капак и оставете да къкри за 15 минути.

Оризът се сервира като основно ястие, предястие или като гарнитура към меса и салати.

Снимка: iStock

Опитайте още: