Готварство

Картофи соте с бекон и кашкавал

07 Май 2019 | 07:33 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 50 мин Порции: 2-3
Картофи соте с бекон и кашкавал

Продукти:

  • 6 големи картофа
  • 200 г настърган кашкавал, пармезан или друго любимо ваше сирене
  • 10 парчета бекон нарязани на ситно
  • 1 глава лук, ситно нарязана
  • 4 скилидки стрит чесън
  • сол, черен пипер на вкус
  • зехтин или масло за сотиране

Приготвяне:

Обелете, нарежете картофите като за салата и ги сварете. В дълбок тиган загрейте малко мазнина и задушете чесъна и лука. Прибавете бекона и след като стане златист сложете и картофите. Бъркайте, докато покафенеят леко. Овкусете със сол, черен пипер и прибавете сиренето. След като се разтопи може да сервирате. Тази рецепта може да приготвите и във фурната, само че намазнете с масло добре тавичката.

Снимка: iStock

Вижте още: