Меню

Картофи соте с бекон и кашкавал

7 май 2019 | 07:33 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 големи картофа
200 г настърган кашкавал, пармезан или друго любимо ваше сирене
10 парчета бекон нарязани на ситно
1 глава лук, ситно нарязана
4 скилидки стрит чесън
сол, черен пипер на вкус
зехтин или масло за сотиране
50 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Обелете, нарежете картофите като за салата и ги сварете. В дълбок тиган загрейте малко мазнина и задушете чесъна и лука. Прибавете бекона и след като стане златист сложете и картофите. Бъркайте, докато покафенеят леко. Овкусете със сол, черен пипер и прибавете сиренето. След като се разтопи може да сервирате. Тази рецепта може да приготвите и във фурната, само че намазнете с масло добре тавичката.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай