Пълнозърнест бананов хляб с ядки
21 Май 2019 | 05:31 | Илияна Николова Време на приготвяне: 90 мин Порции: 1
Продукти:
- 1/3 чаша олио
- ½ чаша мед
- 1 чаена лъжица течна ванилия
- 2 яйца
- 1 чаша намачкани банани
- 1 и ¾ чаша пълнозърнесто брашно
- ½ чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица сода
- ¼ чаша гореща вода
- ½ чаша счукани орехи
Приготвяне:
Загрейте фурната на 170 градуса. Намазнете тава за печене и оставете настрана.
В голяма купа разбийте яйцата с олиото и меда. Разбийте добре за няколко минути. Прибавете намачканите банани и ванилията. Пресейте брашното със солта. Добавете содата в горещата вода. Смесете всичко. Разбийте с миксера. Накрая добавете и счуканите орехи. Сместа излейте в подготвената тавичка.
Печете за около 1 час. Изчакайте поне 30 минути преди да нарежете банановия хляб на филийки, за да изсъхне добре.
Снимка: iStock
Опитайте още: