Готварство

Паста с пилешко, сметана и бекон

27 Май 2019 | 06:24 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 40 мин Порции: 3
Паста с пилешко, сметана и бекон

Продукти:

  • 500-600 г пилешки гърди
  • 10 ленти бекон
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки стрит чесън
  • масло или зехтин
  • сол, черен пипер на вкус
  • 400 г паста
  • ½ ч.ч. течна сметана за готвене
  • 1 и ½ ч.ч. настърган пармезан

Приготвяне:

В добре загрят тиган запечете нарязания бекон до златисто, след което го отделете върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина. В мазнината от бекона добавете нарязаното пилешко месо с няколко капки зехтин, нарязаните лук и чесън. Подправете със сол и черен пипер. Гответе до златисто. Прибавете сварената паста и малко от водата, в която сте я варили или бульон (около 1 чаша).

След като заври, сложете похлупак върху тигана и гответе на среден огън за около 13-15 минути. Прибавете сметаната, настърганото сирене и бекона. Когато сиренето се разтопи може да сервирате пастата.

Снимка: iStock

Вижте още: