Готварство

Лесна паста с бекон и сметана

24 Май 2019 | 06:31 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 40 мин Порции: 2
Лесна паста с бекон и сметана

Продукти:

  • 300 г бекон
  • 400 г къса паста
  • зехтин
  • 1 глава лук
  • 6 скилидки чесън
  • 1 чаша настърган пармезан
  • 300 мл течна сметана за готвене
  • сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

В дълбок тиган загрейте масло или друга мазнина и прибавете към нея нарязания бекон. След като стане златист, отделете го върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината. В същия тиган задушете нарязаните лук и чесън.

Пастата сварете според инструкциите на опаковката и след като отцедите я прибавете в тигана. Сложете бекона, сметаната и настърганото сирене. Овкусете със сол и черен пипер и след като пармезанът се разтопи може да сервирате.

Снимка: iStock

Вижте още: