Готварство

Хумус с пармезан

12 Юни 2019 | 06:25 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 10 мин Порции: 3
Хумус с пармезан

Продукти:

  • 400 г отцеден нахут
  • 3 скилидки чесън
  • 1/4 ч.ч. зехтин
  • 1/4 ч.ч. сусамов тахан
  • 1/4 ч.ч. настърган пармезан
  • сол на вкус
  • сокът на 1/2 лимон

Приготвяне:

В кухненски робот или блендер сложете всички съставки. Смелете ги до получаване на хомогенна смес.

Сервирайте хумуса в подходяща купичка и за финал добавете още няколко капки зехтин само за красота на соса.

Хумусът е чудесен за хапване с брускети, гризини, домашни питки.

Снимка: iStock

Опитайте още: