Меню

Пилешки бутчета с марината

7 юни 2019 | 10:01 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
5 пилешки бутчета
5 подбедрици
За маринатата:
5 стръка пресен лук
4 скилидки чесън
около 3 см обелен корен от джинджифил
1-2 люти чушки по желание
черен пипер на вкус
няколко капки пресен лимонов сок
соев сос на вкус 
1 ч.л. мед или кафява захар
1 ч.л. суха мащерка или няколко стръка свежа (само листенцата)
1/2 ч.л. бахар
1/2 ч.л. индийско орехче
сол, ако е необходимо
240 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Сложете всички съставки за маринатата в кухненски робот или блендер. Смелете ги добре. Сложете месото в плик или дълбока купа, изсипете маринатата и хубаво го намажете. Поставете го в хладилник за 3 часа. След като мине нужното време за мариноване, предварително загрейте фурната на 165 градуса. Подредете месото в тава с незалепващо покритие върху алуминиево фолио. Печете за около 45-50 минути или до готовност.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай