Готварство

Пилешки бутчета с марината

07 Юни 2019 | 10:01 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 240 мин Порции: 3-4
Пилешки бутчета с марината

Продукти:

  • 5 пилешки бутчета
  • 5 подбедрици
  • За маринатата:
  • 5 стръка пресен лук
  • 4 скилидки чесън
  • около 3 см обелен корен от джинджифил
  • 1-2 люти чушки по желание
  • черен пипер на вкус
  • няколко капки пресен лимонов сок
  • соев сос на вкус
  • 1 ч.л. мед или кафява захар
  • 1 ч.л. суха мащерка или няколко стръка свежа (само листенцата)
  • 1/2 ч.л. бахар
  • 1/2 ч.л. индийско орехче
  • сол, ако е необходимо

Приготвяне:

Сложете всички съставки за маринатата в кухненски робот или блендер. Смелете ги добре. Сложете месото в плик или дълбока купа, изсипете маринатата и хубаво го намажете. Поставете го в хладилник за 3 часа. След като мине нужното време за мариноване, предварително загрейте фурната на 165 градуса. Подредете месото в тава с незалепващо покритие върху алуминиево фолио. Печете за около 45-50 минути или до готовност.

Снимка: iStock

Опитайте още: