Готварство

Шоколадови топчета с коняк

08 Юни 2019 | 06:20 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 180 мин Порции: 10
Шоколадови топчета с коняк

Продукти:

  • 20 броя обикновени бисквити
  • 100 счукани ореха
  • няколко капки коняк, ром
  • 200-250 г течен шоколад
  • 250 г шоколад по ваш избор за декорация на бонбоните

Приготвяне:

Счукайте бисквитите или ги смелете в кухненски робот. Сложете ги в купа и прибавете към тях орехите и коняка. Разбъркайте добре и от получената смес се опитайте да оформите топчета. Сложете ги в подходяща чиния и в хладилника за около 1 час. След това разтопете шоколада на водна баня или в микровълновата фурна. С помощта на лъжица потопете всяко топче в шоколада и след като всички са готови, отново ги сложете да стегнат в хладилника.

Снимка: iStock

Вижте още: