Готварство

5 вкусни дресинга за любими рецепти

11 Юни 2019 | 05:28 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
5 вкусни дресинга за любими рецепти

Продукти:

  • Снимка: Istock

Приготвяне:

Обичате ли да си приготвяте нещо вкусно за хапване? Може би печено месо, салата от варени картофи, месни салати и т. н. Към любимите ни рецепти често добавяме и дресинги. Те правят вкуса по-богат и интересен. Днес в готварската ни рубрика, споделяме 5 вкусни дресинга за любими рецепти.

Дресинг с лимон и чесън

Подходящ за салати от пресни зеленчуци, салати с риба и маслини.

Необходими съставки:

  • 2 с. л. оцет балсамико
  • 1 ч. л. лимонов сок
  • 1 скилидка чесън
  • 2 ч. л. дижонска горчица
  • 100 мл зехтин
  • сол, черен пипер на вкус

Приготвяне: Комбинирайте оцета с лимоновия сок, добавете горчицата, солта и черния пипер. Зехтинът се налива на малки струйки, докато бъркате непрекъснато. Накрая сложете стрития чесън.

Дресинг с мед и горчица

Подходящ за зеленчукови салати, екзотични ястия с месо, печено месо с вкусна гарнитура.

Необходими съставки:

  • сокът на 1/2 лимон
  • 2 ч. л. мед
  • 2 ч. л. дижонска горчица
  • 70 мл зехтин
  • 1 люта чушка
  • 1/2 ч. л. сушена мащерка

Приготвяне: Комбинирайте меда и горчицата, лимоновия сок, зехтина, след това мащерката и чушката. Разбъркайте и овкусете.

Дресинг с къри

Подходящ за салати с месо, ориз, ястия с птиче месо.

Необходими съставки:

  • 3 с. л. майонеза
  • 3 с. л. кисело мляко
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 2 ч. л. мед
  • 1/2 ч. л. къри на прах
  • сол, лют червен пипер на вкус

Приготвяне: Смесете всички съставки и разбъркайте добре.

Дресинг със сметана и горчица

Подходящ за зеленчукови салати, такива, в които има и бобови растения, за печено месо.

Необходими съставки:

  • 3 с. л. заквасена сметана
  • 1 ч. л. дижонска горчица
  • сол на вкус

Приготвяне: Комбинирайте съставките и овкусете.

Дресинг със сладко

Подходящ за месо, салати с месо и зеленчуци, варени зеленчуци.

Необходими съставки:

  • 4 с. л. майонеза
  • 4 ч. л. конфитюр от ябълки
  • 1 с. л. настърган хрян

Приготвяне: Всички съставки се комбинират и ястието се овкусява с дресинга.

Вижте още: