Готварство

Запечена паста по рецепта на Дженаро Конталдо

19 Юни 2019 | 07:31 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 40 мин Порции: 2-3
Запечена паста по рецепта на Дженаро Конталдо

Продукти:

  • 200 г шунка
  • 300-400 г паста спирала
  • 1 с.л. масло
  • настърган пармезан – още 3 различни вида сирена по ваш избор
  • всяко около 80-100 г
  • 50 г счукани орехи
  • 70 г настърган пармезан за поръсване
  • зехтин
  • сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Сварете пастата според инструкциите на опаковката. В добре загрят тиган разтопете маслото и сложете в него нарязаната на малки парчета шунка. След като стане леко златиста (но не препържена), нарежете на кубчета сирената (освен пармезан може да добавите и синьо сирене, камамбер и друго любимо), а пармезанът трябва да е настърган. Прибавете ги към шунката, ако е необходимо прибавете и 1-2 с. л. от водата, в която сте варили пастата. Когато сирената се разтопят прибавете и пастата.

Овкусете със сол и черен пипер. Намаслете една тавичка и ги прехвърлете в нея. В купичка комбинирайте останалия настърган пармезан с малко зехтин и счуканите орехи. Разбъркайте ги добре и поръсете с тях пастата. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.

Снимки: iStock; Instagram

Вижте още: