Готварство

Касерола с шунка, аспержи и козе сирене

24 Юни 2019 | 07:25 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 8
Касерола с шунка, аспержи и козе сирене

Продукти:

  • 1 супена лъжица масло
  • ½ супена лъжица зехтин
  • ½ чаша лук, нарязан
  • 300 г шунка, нарязана
  • 1 и ½ чаша аспержи, нарязани
  • 12 яйца
  • 1 и ¾ чаша прясно мляко
  • 1 чаена лъжица пушен червен пипер
  • 1 супена лъжица дижонска горчица
  • 2 чаени лъжици сол
  • 1 щипка лют червен пипер
  • 300 г натрошено козе сирене
  • 200 г настъргано сирене чедър
  • 1 щипка черен пипер

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете форма за касерола, за тарт или стъклена йенска купа с капак. Оставете настрана.

Загрейте дълбок тиган на средна или висока температура. Добавете зехтина и маслото. След като се разтопи сотирайте в него лука, докато стане прозрачен. Добавете шунката. Пържете я за около 2-3 минути. След това добавете и аспержите. Сотирайте и тях за не повече от минута. Свалете от котлона и оставете да изстине.

В голяма купа разбийте яйцата. Към тях прибавете млякото, пушения червен пипер, горчицата, солта, лютия пипер. Разбъркайте добре.

В йенската купа поставете пласт от яйчената смес. След това поставете пласт от сместа с шунката. След това е ред отново на яйчената смес. След нея пак ред шунка. Накрая покрийте с козето сирене и чедъра. Печете в загрятата фурна за около 20 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още: