Готварство

Свински шишчета в марината

29 Юни 2019 | 05:16 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 20 мин (плюс 3 часа за мариноване) Порции: 3
Свински шишчета в марината

Продукти:

  • За маринатата:
  • 1/4 ч.ч. зехтин
  • 1/4 ч.ч. соев сос
  • 1 и 1/2 ч.л. пресен лимонов сок
  • 1 и 1/2 с. л. винен оцет
  • 2 и 1/2 с.л. сос Уорчестър
  • 1 с.л. мед
  • 2 ч.л. дижонска горчица
  • 1 с.л. стрит чесън
  • 1 ч.л. прясно смлян черен пипер
  • 1 кг свинско контрафиле
  • няколко чушки, пресни гъби, лук за шишчетата

Приготвяне:

Нарежете месото на кубчета като за шиш. В купа комбинирайте съставките за маринатата и сложете нарязаното месо. Оваляйте го добре. Покрийте купата с фолио и оставете месото в хладилник за 3-6 часа, за да се маринова. Ако ползвате дървени шишчета, преди да наредите върху тях месото и зеленчуците трябва да ги намокрите с вода, за да не се запалят във фурната или на скарата. Наредете месото и нарязаните зеленчуци и опечете шишчетата.

Снимка: iStock

Вижте още: