Свински шишчета в марината
29 Юни 2019 | 05:16 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 20 мин (плюс 3 часа за мариноване) Порции: 3
Продукти:
- За маринатата:
- 1/4 ч.ч. зехтин
- 1/4 ч.ч. соев сос
- 1 и 1/2 ч.л. пресен лимонов сок
- 1 и 1/2 с. л. винен оцет
- 2 и 1/2 с.л. сос Уорчестър
- 1 с.л. мед
- 2 ч.л. дижонска горчица
- 1 с.л. стрит чесън
- 1 ч.л. прясно смлян черен пипер
- 1 кг свинско контрафиле
- няколко чушки, пресни гъби, лук за шишчетата
Приготвяне:
Нарежете месото на кубчета като за шиш. В купа комбинирайте съставките за маринатата и сложете нарязаното месо. Оваляйте го добре. Покрийте купата с фолио и оставете месото в хладилник за 3-6 часа, за да се маринова. Ако ползвате дървени шишчета, преди да наредите върху тях месото и зеленчуците трябва да ги намокрите с вода, за да не се запалят във фурната или на скарата. Наредете месото и нарязаните зеленчуци и опечете шишчетата.
Снимка: iStock
Вижте още: