Готварство

Пиле „Капрезе“

06 Юли 2019 | 06:53 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 20 мин Порции: 3-4
Пиле „Капрезе“

Продукти:

  • 4 бр пилешки гърди без кожата
  • 2 топки моцарела
  • 1 голям домат
  • 1/2 добре узряло авокадо
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 с.л. чесън на прах
  • 1 с.л. лук на прах
  • 1 ч.л. риган на прах
  • 1 ч.л. мащерка на прах
  • 1 ч.л. босилек на прах
  • сол, черен пипер на вкус
  • балсамова глазура

Приготвяне:

В купичка комбинирайте сухите съставки и овкусете с тях месото от двете страни. В добре загрят тиган сложете зехтина, след което добавете и месото. Гответе по 6-7 минути за страна. На финала поставете върху всяко парче месо по 1-2 кръгчета моцарела, 1 кръгче авокадо и 1-2 кръгчета домат. Похлупете тигана и когато сиренето леко се разтопи може да сервирате. Поръсете с малко босилек и балсамова глазура.

Снимка: iStock

Вижте още: