Готварство

Средиземноморска салата с киноа и пиле

20 Юли 2019 | 05:45 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 6
Средиземноморска салата с киноа и пиле

Продукти:

  • 2 чаши вода
  • 2 кубчета пилешки бульон
  • 1 скилидка чесън, намачкан
  • 1 чаша киноа
  • 2 броя пилешки гърди без кост, нарязани на парчета
  • 1 глава червен лук, нарязана
  • 1 зелена чушка, нарязана
  • 2 домата (или няколко чери домата)
  • ½ чаша нарязани маслини каламата
  • ½ чаша настъргано сирене фета
  • ¼ чаша нарязан пресен магданоз
  • ¼ чаша див лук
  • ½ чаена лъжица сол
  • 2/3 чаша пресен лимонов сок
  • 1 супена лъжица балсамико
  • ¼ чаша зехтин

Приготвяне:

Кипнете водата в дълбок тиган. В нея разтворете бульона. Добавете чесъна. Разбъркайте и киноата в тигана на средна температура. Покрийте с капак и оставете да омекне. След 20 минути, когато водата е абсорбирана, значи киноата е готова. Отцедете.

В купа за салата сложете предварително свареното пиле, лука, чушката, доматите, маслините, сиренето фета, магданоза, дивия лук и киноата. Разбъркайте добре. Овкусете с лимоновия сок, оцета и зехтина. Внимателно разбъркайте преди да сервирате.

Снимка: iStock

Вижте още: