Готварство

Мариновано пилешко с ароматни картофи

04 Авг 2019 | 05:12 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 4
Мариновано пилешко с ароматни картофи

Продукти:

  • 4 бутчета или подбедрици
  • 1,5 кг картофи
  • За маринатата на месото:
  • 1/2 ч.ч. балсамов оцет
  • 2 с.л. пчелен мед
  • 1 и 1/2 с.л. горчица по ваш вкус
  • 3 скилидки стрит чесън
  • сол, черен пипер на вкус
  • За маринатата на картофите:
  • 2 с.л. нарязан на ситно пресен розмарин
  • 4-5 с.л. зехтин

Приготвяне:

Сложете в купа съставките за маринатата и ги разбъркайте добре. Прибавете месото и отново разбъркайте, за да може всяка част от него да се маринова. Сложете го в хладилник за поне 20 минути (максимум за 1 час). Когато е почти мариновано, в дълбока купа сложете нарязаните като за печене картофи и прибавете към тях подправките и зехтина, разбъркайте.

В добре загрят тиган сложете няколко капки мазнина и запържете месото за около 3-4 минути от всяка страна. Прехвърлете го в тава и добавете към него картофките. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 20-30 минути или до готовност.

Снимка: iStock

Вижте още: