Готварство

Универсален пълнеж за ябълков пай

09 Авг 2019 | 05:22 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 1
Универсален пълнеж за ябълков пай

Продукти:

  • 10 чаши нарязани и обелени ябълки
  • 3 супени лъжици пресен лимонов сок
  • 10 чаши вода
  • 4 и ½ чаши захар
  • 1 чаша царевично нишесте
  • 2 супени лъжици канела
  • 1 чаена лъжичка сол
  • ¼ чаена лъжичка индийско орехче

Приготвяне:

В голяма купа смесете ябълките с лимоновия сок и оставете настрана. В тенджера кипнете водата на средна температура. Добавете в нея захарта, нишестето, канелата, солта и индийското орехче. Разбъркайте добре, за да не слепнат. Оставете да ври 2 минути, като разбърквате постоянно. Добавете ябълките във врящата вода. Намалете котлона. Покрийте и оставете да къкри, докато ябълките омекнат добре или около 8 минути. Охладете за 30 минути на стайна температура. След това можете да замразите пълнежа, ако няма да го използвате веднага.

Снимка: iStock

Опитайте още: