Меню

Печена сьомга по гръцки

19 август 2019 | 05:30 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 парчета сьомга, всяко около 300 грама
1 лимон
1 глава червен лук
сол, черен пипер на вкус
За дресинга: 
1/4 ч.ч. зехтин
сокът на 2 лимона
1 скилидка стрит чесън
1 ч.л. сушен риган
1/2 ч.л. червен пипер, може и лют
черен пипер на вкус
150 г фета сирене нарязано на кубчета 
няколко чери доматки
няколко маслини без костилки
1/4 краставица
1/4 глава червен лук
няколко стръка копър
35 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Комбинирайте в купа съставките за дресинга, заедно със сиренето. Разбъркайте добре и сложете в хладилник за около 10-15 минути. В тавичка с незалепващо покритие сложете нарязан на тънки кръгчета червен лук и няколко кръгчета лимон. Подредете върху тях парчетата риба (с кожата надолу). Овкусете ги със сол и черен пипер. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути. Към дресинга добавете нарязаните домати, краставици, копър, лук и маслини. Овкусете с него всяка порция риба.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай