Готварство

Печена сьомга по гръцки

19 Авг 2019 | 05:30 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 35 мин Порции: 4
Печена сьомга по гръцки

Продукти:

  • 4 парчета сьомга, всяко около 300 грама
  • 1 лимон
  • 1 глава червен лук
  • сол, черен пипер на вкус
  • За дресинга:
  • 1/4 ч.ч. зехтин
  • сокът на 2 лимона
  • 1 скилидка стрит чесън
  • 1 ч.л. сушен риган
  • 1/2 ч.л. червен пипер, може и лют
  • черен пипер на вкус
  • 150 г фета сирене нарязано на кубчета
  • няколко чери доматки
  • няколко маслини без костилки
  • 1/4 краставица
  • 1/4 глава червен лук
  • няколко стръка копър

Приготвяне:

Комбинирайте в купа съставките за дресинга, заедно със сиренето. Разбъркайте добре и сложете в хладилник за около 10-15 минути. В тавичка с незалепващо покритие сложете нарязан на тънки кръгчета червен лук и няколко кръгчета лимон. Подредете върху тях парчетата риба (с кожата надолу). Овкусете ги със сол и черен пипер. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути. Към дресинга добавете нарязаните домати, краставици, копър, лук и маслини. Овкусете с него всяка порция риба.

Снимка: iStock

Опитайте още: