Меню

Нискокалорична супа със зеле и домати

17 август 2019 | 05:42 | Илияна Николова
Добави в любими
3 супени лъжици зехтин
½ глава лук, нарязана 
2 скилидки чесън, нарязани 
3 литра вода
1 кубче зеленчуков бульон 
1 чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка черен пипер
½ зелка, нарязана 
1 консерва белени домати, нарязани
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В голяма тенджера загрейте зехтина на средна температура. Запържете лука и чесъна за около 5 минути. Добавете водата, бульона, солта и пипера. Оставете да заври и добавете зелето. Нека се вари около 10-15 минути. Накрая прибавете и доматите. След като отново заври оставете супата да къкри 30 минути, като разбърквате от време на време.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай