Меню

Макарони с пармезан и чедър на фурна

30 август 2019 | 07:12 | Илияна Николова
Добави в любими
1 пакет макарони
300 г настърган чедър 
250 г извара 
500 г заквасена сметана
¼ чаша настърган пармезан 
сол и черен пипер на вкус 
1 чаша хлебни трохи 
¼ чаша масло, разтопено
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180-190 градуса. Сварете подсолена вода и сварете макароните. Отцедете. В тава за печене или йенски стъклен съд разбъркайте заедно макароните, чедъра, изварата, сметаната, пармезана, солта и пипера. В по-малка купа смесете трохите и разтопеното масло. Поръсете ги върху останалата смес. Печете за 30-35 минути или до златисто. 

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай