Макарони с пармезан и чедър на фурна
30 Авг 2019 | 07:12 | Илияна Николова Време на приготвяне: 60 мин Порции: 4
Продукти:
- 1 пакет макарони
- 300 г настърган чедър
- 250 г извара
- 500 г заквасена сметана
- ¼ чаша настърган пармезан
- сол и черен пипер на вкус
- 1 чаша хлебни трохи
- ¼ чаша масло, разтопено
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180-190 градуса. Сварете подсолена вода и сварете макароните. Отцедете. В тава за печене или йенски стъклен съд разбъркайте заедно макароните, чедъра, изварата, сметаната, пармезана, солта и пипера. В по-малка купа смесете трохите и разтопеното масло. Поръсете ги върху останалата смес. Печете за 30-35 минути или до златисто.
Снимка: istock
Опитайте още: