Готварство

Макарони с пармезан и чедър на фурна

30 Авг 2019 | 07:12 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 4
Макарони с пармезан и чедър на фурна

Продукти:

  • 1 пакет макарони
  • 300 г настърган чедър
  • 250 г извара
  • 500 г заквасена сметана
  • ¼ чаша настърган пармезан
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 чаша хлебни трохи
  • ¼ чаша масло, разтопено

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180-190 градуса. Сварете подсолена вода и сварете макароните. Отцедете. В тава за печене или йенски стъклен съд разбъркайте заедно макароните, чедъра, изварата, сметаната, пармезана, солта и пипера. В по-малка купа смесете трохите и разтопеното масло. Поръсете ги върху останалата смес. Печете за 30-35 минути или до златисто. 

Снимка: istock

Опитайте още: