Готварство

Мексиканско пиле със салца и чедър

04 Сеп 2019 | 07:06 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 40 мин Порции: 2
Мексиканско пиле със салца и чедър

Продукти:

  • 4 бр пилешки гърди без кост
  • спрей за готвене
  • 1 скилидка чесън, пресован
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 щипка кимион
  • 1 чаша готова салца
  • 1 чаша настърган чедър

Приготвяне:

Загрейте фурната на 190-200 градуса. Загрейте тиган на средна температура. Напръскайте го със спрея за готвене. Втрийте чесъна в пилешките гърди. Намажете добре с подправките и солта. Запечатайте месото в тигана. Пържете до златиста коричка и от двете страни или около 15 минути. Прехвърлете месото в тавата. Покрийте със салцата и чедъра. Печете за 20 минути до разтопяване на сиренето. 

Снимка: istock

Опитайте още: