Готварство

Пилешко с гъби и аромат на чесън

12 Сеп 2019 | 09:05 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 30 мин Порции: 4
Пилешко с гъби и аромат на чесън

Продукти:

  • 1 с.л. чесън на прах
  • 1 с.л. лук на прах
  • 1 с.л. сушена мащерка
  • 1 с.л. сушен розмарин
  • сол, черен пипер на вкус
  • 4 пилешки гърди или обезкостени бутчета
  • 700 г гъби печурки
  • бучка масло
  • зехтин
  • няколко стръка магданоз
  • 4 скилидки стрит чесън

Приготвяне:

В купичка комбинирайте сухите подправки. Подправете с тях месото и го запържете до златисто в добре загрят тиган с малко зехтин. След това го извадете в чиния и в същия тиган разтопете голяма бучка масло. Прибавете нарязаните на филийки гъби, подправете със сол и черен пипер на вкус. Когато поомекнат може да добавите към тях стрития чесън, наситнения магданоз и месото. Гответе още 1-2 минути и сервирайте. 

Снимка: istock