Меню

Салата „Панцанела“

18 септември 2019 | 06:17 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
2 големи багети 
1 голяма краставица
500 г чери доматки
1 малка глава червен лук
1 скилидка стрит чесън
босилек за поръсване
За дресинга:
½ ч.ч. зехтин
3 с.л. винен оцет
1 ч.л. мед 
сол, черен пипер на вкус
15 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Загрейте на котлона голям тиган. Нарежете хляба на кубчета, сложете го в купа, добавете зехтина и разбъркайте добре. Запържете ги до златисто, след което ги отделете в чиния.Пригответе дресинга. Сложете нарязаните зеленчуци в голяма купа заедно с хляба, овкусете, поръсете с пресен босилек и сервирайте. По желание може да добавите сирене, маслини.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай