Готварство

Салата „Панцанела“

18 Сеп 2019 | 06:17 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 15 мин Порции: 2-3
Салата „Панцанела“

Продукти:

  • 2 големи багети
  • 1 голяма краставица
  • 500 г чери доматки
  • 1 малка глава червен лук
  • 1 скилидка стрит чесън
  • босилек за поръсване
  • За дресинга:
  • ½ ч.ч. зехтин
  • 3 с.л. винен оцет
  • 1 ч.л. мед
  • сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Загрейте на котлона голям тиган. Нарежете хляба на кубчета, сложете го в купа, добавете зехтина и разбъркайте добре. Запържете ги до златисто, след което ги отделете в чиния.Пригответе дресинга. Сложете нарязаните зеленчуци в голяма купа заедно с хляба, овкусете, поръсете с пресен босилек и сервирайте. По желание може да добавите сирене, маслини.

Снимка: iStock

Вижте още: