Меню

Германски картофени палачинки

30 септември 2019 | 05:23 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 яйца
2 супени лъжици брашно 
¼ чаена лъжица бакпулвер 
½ чаена лъжица сол 
¼ чаена лъжица черен пипер 
6 големи картофа, обелени и настъргани 
½ чаша ситно нарязан лук
¼ чаша олио
40 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В голяма купа смесете разбитите яйца, брашното, бакпулвера, солта и пипера. Смесете ги с картофите и лука. След като омесите добре сместа, с ръце оформете плоски малки палачинки. Сгорещете олиото в голям тиган на средна температура. Запържете всяка палачинка от всяка страна до златисто. Подредете върху кухненска хартия да се отцедят преди сервиране.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай