Меню

Картофена салата с бекон

11 ноември 2019 | 05:46 | Михаела Лазарова
4 от 2 гласа
Добави в любими
1 и ½ кг картофи 
500 г бекон
1 глава лук 
2 скилидки чесън
зехтин
За дресинга
3 с.л. зехтин
3 с.л. оцет
3 с.л. дижонска горчица
сол, черен пипер на вкус
40 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Сварете картофите като за картофена салата. В добре загрят тиган с няколко капки мазнина запечатайте до златисто нарязания на по-едри парченца бекон. След това го отделете в чиния върху кухненска хартия, за да отнеме излишната мазнина.

В същия тиган добавете нарязаните на ситно лук и чесън, с няколко капки зехтин, и гответе докато поомекнат. Сложете сварените картофи в купа. Прибавете към тях лука, чесъна и бекона. Овкусете с дресинга и поръсете с малко магданоз.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай