Готварство

Пържено пилешко с балсамико

08 Окт 2019 | 15:20 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 6
Пържено пилешко с балсамико

Продукти:

  • 6 броя пилешки гърди без кост
  • 1 чаена лъжица чеснова сол
  • черен пипер на вкус
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 глава лук, нарязана
  • 1 малка консерва домати, нарязани
  • ½ чаша оцет балсамико
  • 2 моркова, нарязани
  • 1 чаена лъжица сушен босилек
  • 1 чаена лъжица сушен риган
  • 1 чаена лъжица сушен розмарин
  • ½ чаена лъжица сушена мащерка

Приготвяне:

Овкусете пилешките гърди от двете страни на месото с черния пипер и чесновата сол. Загрейте мазнината в голям дълбок тиган. Запържете в него месото до златисто или по 3-4 минути от всяка страна. Добавете лука. Пържете, докато лукът покафенее или още 3-4 минути.

Добавете в тигана и нарязаните домати, моркови, оцет балсамико. Овкусете с останалите подправки и разбъркайте. Гответе така, докато месото изгуби розовия си цвят изцяло или около 15-20 минути. Сервирайте с гарнитура по избор.

Снимка: iStock

Вижте още: