Готварство

Пилешки гювеч

06 Окт 2019 | 06:26 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 80 мин Порции: 2-3
Пилешки гювеч

Продукти:

  • 6-7 пилешки подбедрици или пилешко месо по ваш избор
  • 4 моркова
  • 1 голяма глава лук
  • 6 скилидки чесън
  • 1 и 1/2 кг картофи
  • 1 л пилешки бульон
  • 1 с.л. брашно
  • сол, черен пипер на вкус
  • 2-3 листа сушен дафинов лист

Приготвяне:

Обезкостете месото и го нарежете на по-малки парчета като за манджа. По желание може предварително да го сварите и така ще може да ползвате и бульона от него. В добре загрята дълбока тенджера сложете мазнината и запържете месото до златисто от всички страни (около 6 мин). Отделете го в чиния и в същата тенджера прибавете нарязаните лук, моркови, чесън. След около 6-7 минути върнете месото при зеленчуците и добавете нарязаните картофи, подправките. В чаша сипете малко от бульона и го разбийте с малко брашно. Добавете го заедно с останалите в тенджерата. Гответе гювеча до готовност на месото и картофите.

Снимка: iStock

Вижте още: