Меню

Шоколадова торта без брашно

18 януари 2021 | 05:46 | Михаела Лазарова
3 от 7 гласа
Добави в любими
200 г  тъмен шоколад 
120 г  масло
¾ чаша захар
3 големи яйца 
1 ч. л. ванилова есенция
¼ чаша какао на прах
½ ч. л. бакпулвер
190г бадемово брашно
80 мин

  • Порции: 5-6

Продукти
Приготвяне

Сложете в купа шоколада и маслото и ги разтопете в микровълнова или на водна баня. Прибавете към тях захарта, яйцата, брашното от бадеми, ванилията, какаото и бакпулвера. Разбъркайте добре тестото. Намаслете кръгла тавичка (с диаметър около 20 см) и сложете на дъното и по стените ѝ хартия за печене. Изсипете тестото, заравнете го добре и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 мин.

След като тортата се изпече, оставете я да се охлади за 10-15 минути и чак тогава я премахнете от формата. По желание може да я поръсите с пудра захар, да я намажете със сметана или крем за торта.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай