Меню

Картофена крем супа с бекон и сметана

11 октомври 2019 | 08:30 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г бекон, нарязан
2 стръка целина, нарязани
1 глава лук, нарязана
3 скилидки чесън, пресовани
8 картофа, обелени и нарязани на кубчета 
4 чаши пилешки бульон, разтворен
3 супени лъжици масло
¼ чаша брашно
1 чаша сметана
1 чаена лъжица сушен естрагон 
3 чаени лъжици кориандър, пресен
сол и черен пипер на вкус
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В дълбока тенджера запържете бекона, докато покафенее. Извадете го и го оставете настрана. В същата тенджера запържете лука, целината и чесъна за няколко минути. Добавете картофите. Разбъркайте добре за 3-4 минути. Налейте бульон, колкото да покрие картофите и запазете останалото количество. Покрийте с капак, намалете котлона и оставете да къкри, докато картофите омекнат.

В отделен тиган разтопете маслото. В него разбъркайте брашното за 2 минути, за да не останат бучки. След това разбъркайте в сместа и сметаната, естрагона, кориандъра. След като сместа заври, разбърквайте постоянно, докато се сгъсти. Добавете соса към картофите. Гответе още няколко минути. Свалете от котлона и пюрирайте с пасатор. Върнете супата обратно на котлона. Прибавете бекона и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай