Готварство

Немска картофена салата

14 Окт 2019 | 12:00 |
Рейтинг:
4 от 4 гласа
Време на приготвяне: 40 мин Порции: 2-3
Немска картофена салата

Продукти:

  • 1 и 1/2 кг картофи
  • 500 г бекон
  • 1 голяма глава лук
  • 1/4 чаша оцет
  • 1/4 чаша зехтин
  • 1 с.л. захар
  • 1 с. л. дижонска горчица
  • сол, черен пипер на вкус
  • зехтин
  • магданоз

Приготвяне:

Сварете картофите като за картофена салата, след което ги прецедете. Нарежете бекона на не много малки парчета и го запържете до златисто в добре загрят тиган със съвсем малко зехтин. Когато е готов го отделете върху кухненска хартия, за да се отнеме излишната мазнина. В същия тиган задушете нарязания лук. Като поомекне прибавете към него оцета, захарта, сол, черен пипер и горчицата. Разбъркайте добре, за да се комбинират вкусовете и за да не остане захарта на кристали. С този дресинг залейте картофите, добавете бекона, разбъркайте и сервирайте. За финал поръсете с малко магданоз.

Снимка: iStock

Вижте още: