Меню

Японски пандишпанен чийзкейк

19 октомври 2019 | 05:24 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г крема сирене
½ чаша прясно мляко
3 супени лъжици масло
10 супени лъжици брашно за кекс 
2 супени лъжици царевично нишесте 
6 жълтъка
1 супена лъжица лимонов сок
6 белтъка 
¼ чаена лъжица кремотартар
1/8 чаена лъжица сол 
10 супени лъжици фина пудра захар
90 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 170-180 градуса. Намажете форма за кекс или тава, леко я набрашнете и оставете настрана. По желание може да я покриете с хартия за печене.

Накиснете крема сиренето с прясното мляко в тенджера за 20 минути. След това ги загрейте на котлона на водна баня, докато водата в долната купа заври. Разбърквайте периодично, докато крема сиренето се разтопи и стане гладко. Свалете от огъня и охладете напълно.

Пресейте брашното и царевичното нишесте. Пресейте отново със солта. Смесете добре сухата смес в тази с крема сиренето. Добавете жълтъците и лимоновия сок. Разбийте добре с миксер.

Отделно разбийте белтъците на сняг. Към тях добавете кремотартара и отново разбийте с миксер до получаване на подобна на пяна смес. Добавете захарта на части, като разбивате след всяко добавяне.

Излейте сместа с крема сиренето в сместа с белтъците. Разбъркайте добре. Излейте в подготвената тава или форма за печене. Поставете формата за печене в по-голям съд, пълен с вода и печене на водна баня в предварително загрятата фурна за около 1 час. След като добие златист загар, извадете от фурната, изчакайте да изстине и поръсете добре с пудра захар.

Снимка: iStock

fy;">

  • Лесни рецепти за домашен чийзкейк
  • Как бихте оценили рецептата?
    Коментирай