Готварство

Японски пандишпанен чийзкейк

19 Окт 2019 | 05:24 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 90 мин Порции: 10
Японски пандишпанен чийзкейк

Продукти:

  • 250 г крема сирене
  • ½ чаша прясно мляко
  • 3 супени лъжици масло
  • 10 супени лъжици брашно за кекс
  • 2 супени лъжици царевично нишесте
  • 6 жълтъка
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 6 белтъка
  • ¼ чаена лъжица кремотартар
  • 1/8 чаена лъжица сол
  • 10 супени лъжици фина пудра захар

Приготвяне:

Загрейте фурната на 170-180 градуса. Намажете форма за кекс или тава, леко я набрашнете и оставете настрана. По желание може да я покриете с хартия за печене.

Накиснете крема сиренето с прясното мляко в тенджера за 20 минути. След това ги загрейте на котлона на водна баня, докато водата в долната купа заври. Разбърквайте периодично, докато крема сиренето се разтопи и стане гладко. Свалете от огъня и охладете напълно.

Пресейте брашното и царевичното нишесте. Пресейте отново със солта. Смесете добре сухата смес в тази с крема сиренето. Добавете жълтъците и лимоновия сок. Разбийте добре с миксер.

Отделно разбийте белтъците на сняг. Към тях добавете кремотартара и отново разбийте с миксер до получаване на подобна на пяна смес. Добавете захарта на части, като разбивате след всяко добавяне.

Излейте сместа с крема сиренето в сместа с белтъците. Разбъркайте добре. Излейте в подготвената тава или форма за печене. Поставете формата за печене в по-голям съд, пълен с вода и печене на водна баня в предварително загрятата фурна за около 1 час. След като добие златист загар, извадете от фурната, изчакайте да изстине и поръсете добре с пудра захар.

Снимка: iStock

fy;">

  • Лесни рецепти за домашен чийзкейк