Готварство

Италианска супа с наденица и тортелини

10 Ное 2019 | 06:18 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 90 мин Порции: 6
Италианска супа с наденица и тортелини

Продукти:

  • 500 г сурова наденица
  • 1 пакет тортелини
  • 1 чаша нарязан лук
  • 2 скилидки чесън, пресован или ситно нарязан
  • 5 чаши телешки бульон
  • 1/2 чаша вода
  • 1/2 чаша червено вино
  • 4 домата, обелени и нарязани
  • 1 чаша ситно нарязани моркови
  • 1/2 супена лъжица пресен босилек, нарязан
  • 1/2 чаена лъжица сушен риган
  • 1 консерва доматен сос пасата
  • 1 и 1/2 чаши нарязани тиквички
  • 3 супени лъжици пресен магданоз, нарязан

Приготвяне:

Изстискайте наденицата от червото. Запържете я в сгорещена мазнина за няколко минути. След това я отцедете върху хартия. В мазнината сотирайте лукаи чесъна. Залейте с бульона, водата, виното, пасатата. Добавете и морковите, босилека, ригана, доматите, наденицата. Оставете да заври. Намалете котлона и покрийте с капак. Нека къкри за 30 минути.

Добавете нарязаните тиквички и магданоз. Покрийте и оставете за още 30 минути да ври. Накрая прибавете тортелините и ги оставете да се варят 10 минути. Сервирайте супата поръсена с малко пармезан.

Снимка: iStock

Вижте още: