Готварство

Салата с печен карфиол

30 Окт 2019 | 05:58 |
Рейтинг:
5 от 3 гласа
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 2-3
Салата с печен карфиол

Продукти:

  • 1 малка глава карфиол
  • 4 твърдо сварени яйца
  • 1 глава червен лук
  • сол, черен пипер на вкус
  • зехтин
  • За дресинга:
  • 1/2 кофичка кисело мляко
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • 1/2 ч.л. мед
  • сокът на 1/2 лимон
  • няколко стръка ситно нарязан копър
  • 1-2 скилидки стрит чесън
  • сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Нарежете на розички карфиола, сложете го в тава, поръсете със зехтин и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте го и го сложете да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25 – 30 минути. Нарежете като за салата лука, яйцата, сложете ги в дълбока купа и прибавете към тях изпечения карфиол. Пригответе дресинга, овкусете салатата и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още: