Меню

Салата с печен карфиол

30 октомври 2019 | 05:58 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
Добави в любими
1 малка глава карфиол 
4 твърдо сварени яйца
1 глава червен лук
сол, черен пипер на вкус
зехтин
За дресинга: 
1/2 кофичка кисело мляко
1 ч.л. дижонска горчица
1/2 ч.л. мед
сокът на 1/2 лимон
няколко стръка ситно нарязан копър
1-2 скилидки стрит чесън
сол, черен пипер на вкус
45 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Нарежете на розички карфиола, сложете го в тава, поръсете със зехтин и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте го и го сложете да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25 – 30 минути. Нарежете като за салата лука, яйцата, сложете ги в дълбока купа и прибавете към тях изпечения карфиол. Пригответе дресинга, овкусете салатата и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай