Готварство

Рецептата на астролог Петя Георгиева за патладжанена импровизация

26 Окт 2019 | 05:57 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 80 мин Порции: 3
Рецептата на астролог Петя Георгиева за патладжанена импровизация

Продукти:

  • 1 голям патладжан
  • 500 мл вода
  • 50 мл оцет
  • 1 ч.л. сол
  • няколко зърна чер пипер
  • 1 дафинов лист
  • соев сос, зехтин;
  • няколко стръка копър и магданоз
  • няколко листа пресен босилек (или 1 с.л. песто)
  • 1 скилидка чесън
  • 1 люта чушка
  • няколко зърна каперси

Приготвяне:

Нарежете патладжана на кръгчета дебели около 1 см, поръсете ги със соев сос и ги оставете да престоят 30 минути (ако ползвате светъл соев сос, може да ги мариновате и 2 часа; за тъмен соев сос оставете за половин час). След това ги изплакнете хубаво с вода. В тенджера сипете водата и прибавете към нея оцета, солта, черния пипер на зърна и дафиновия лист. Когато заври прибавете патладжана и оставете да ври за около 6-7 минути. Извадете ги внимателно с решетеста лъжица в чиния, за да изстинат.

Нарежете на ситно магданоза, босилека, чушката и чесъна. Подредете кръгчетата патладжан, а върху тях сложете по малко количество от нарязаните подправки (пестото), каперсите и овкусете със зехтин. Покрийте чинията със свежо фолио или капак и я сложете за 30 минути в хладилник. Приятен апетит!

Не пропускайте астрологичните прогнози на астролог Петя Георгиева.

Снимка: личен архив

Вижте още: