Готварство

Рецепта за джамбалая

01 Ное 2019 | 10:00 |
Рейтинг:
4 от 2 гласа
Време на приготвяне: 90 мин Порции: 3
Рецепта за джамбалая

Продукти:

  • 600 г пилешко месо без кост от бут или гърди
  • 300 г пресни скариди, които да са почистени
  • 200 г наденица
  • 150 г дългозърнест ориз
  • 2 чушки
  • 2-3 стръка селъри
  • 400 г домати от консерва, нарязани на кубчета
  • 4 скилидки стрит чесън
  • 3 чаши пилешки бульон
  • 1 ч. л. сушена мащерка
  • 1 ч. л. сушен риган
  • зехтин или олио
  • сол, черен пипер на вкус
  • ½ ч.л. лют червен пипер

Приготвяне:

В голяма тенджера загрейте мазнината и сложете в нея нарязаните чушки, селъри, стрития чесън и лука (по желание може да добавите 1 чаша нарязана бамя). Когато поомекнат добавете нарязаното като за яхния пилешко месо (овкусено със сол и черен пипер) и нарязаната наденица.

Когато месото стане златисто може да добавите ориза, домати, подправките и бульона. Похлупете тенджерата и намалете огъня. Когато оризът стане готов и сосът се редуцира прибавете скаридите. Разбъркайте внимателно и след 3-4 минути те трябва да са готови. Преди да сервирате поръсете с нарязан зелен лук.

Снимка: iStock

Вижте още: