
Продукти:
- 600 г пилешко месо без кост от бут или гърди
- 300 г пресни скариди, които да са почистени
- 200 г наденица
- 150 г дългозърнест ориз
- 2 чушки
- 2-3 стръка селъри
- 400 г домати от консерва, нарязани на кубчета
- 4 скилидки стрит чесън
- 3 чаши пилешки бульон
- 1 ч. л. сушена мащерка
- 1 ч. л. сушен риган
- зехтин или олио
- сол, черен пипер на вкус
- ½ ч.л. лют червен пипер
Приготвяне:
В голяма тенджера загрейте мазнината и сложете в нея нарязаните чушки, селъри, стрития чесън и лука (по желание може да добавите 1 чаша нарязана бамя). Когато поомекнат добавете нарязаното като за яхния пилешко месо (овкусено със сол и черен пипер) и нарязаната наденица.
Когато месото стане златисто може да добавите ориза, домати, подправките и бульона. Похлупете тенджерата и намалете огъня. Когато оризът стане готов и сосът се редуцира прибавете скаридите. Разбъркайте внимателно и след 3-4 минути те трябва да са готови. Преди да сервирате поръсете с нарязан зелен лук.
Снимка: iStock
Вижте още: